årsresumé: oktober - december

OKTOBER:

oliver kom hit. vi cyklade in till stan i dödskylan.


träffade evelina.


läste herta müller och murakami, gjorde en blandcd och fick lite musik av alexander. fick även en låt tillägnad mig. eller om mig. eller vad vad den nu är.

NOVEMBER:

mådde hemskt hemskt dåligt. men åkte hem till saris, som tog hand om mig. återupptog även kontakten med en mycket gammal vän, jonathan, vilket kändes väldigt märkligt men fint.

det blev höstlov. var i skogen och lyssnade på piano för att skingra tankarna. satt mycket framför brasan och ritade och skrev och läste. om nätterna drack jag vin och var ledsen men kreativ. skrev konstiga mail.



demonstrerade mot rasism med ung vänster. träffade filip, jesper, alexander, sara, frans, tove, daniel. dödade tid och dödade tankar. hade fortfarande lite naivt hopp om en framtid, men det blev snart krossat:

var på socialistiskt forum i stockholm. avslutade en månad, ett förhållande och en era. grät så himla mycket och var alldeles vilsen och förvirrad och kände mig pytteliten.

DECEMBER:


handlade så himla mycket böcker. handlade mycket second hand överhuvudtaget, tröstshoppade och så.
åt ben & jerrys och bullar och twix, badade bubbelbad och såg på den lilla pandan, sex and the city etc etc. hängav mig kort sagt åt typiskt komma-över-onda-expojkvänner-beteende.

var dock kreativ!


och ganska social. hängde med alexander, sara och jepi. myste och så. bråkade lite.


julhandlade med mami. slog in julklappar i tidningspapper, med lack och handgjorda etiketter! fick även en hel del väldigt fina julklappar. bl a två nya moleskines, en parfym som doftar citron, ett halsband med en svala på, penslar, pengar osv osv. ni vet ju redan.


har spenderat de senaste dagarna hos sara. vi har lagat mat, shoppat jättemycket onödiga saker (jag köpte en konstig burk som jag tror är en cigaretthållare, men som jag tänkte ha pennor i eftersom jag typ inte längre röker...), sett på film, surat, shoppat lite mer, druckit kaffe och varit allmänt sambo-iga. mycket fint. vi photoboothade även, eftersom hon fått en macbook i julklapp:

och imorgon vet jag fortfarande inte vad jag ska göra eller vad jag ska ha på mig!!!!!! vill ju bara ha öl och en söt-men-edgy klänning. åååhhh. iallafall:

BÄSTA JAG GJORT 2010: hånglat jättemycket, druckit kopiösa mängder öl, blivit asamycket starkare, läst massor fantastiska böcker, skapat mycket som jag är nöjd med, sett kent.
SÄMSTA 2010: missade bellan och basse!!!!!!!, såg twilight-trean på bio istället för kent wtf, låtit hjärtat bli väldigt trampat på, haft sönder bästa objektivet till minoltan, bott hemma........

reversed memories



målade vattenfärger i sängen med nya penslarna i nya moleskinen. och lyssnade på nya skivan, fastän jag lyssnat på den i tre år redan. porträtterade väl mig själv, så som jag ser ut om mornarna. dvs när jag klippt mig, och ifall jag skulle gå ner ca arton kilo. med trasiga tofflorna och gosedjurshunden och kaffekoppen dinglandes. och hjärthalsbandet och blommiga trosorna.

årsresumé: augusti - september

AUGUSTI:


badade i sjön med sara hundra gånger, känns det som. förälskade mig i mitt 50mm-objektiv.


som sagt. fikade även fem dagar i rad, ångestade fortfarande, rökte upp alla pengar.

träffade gamla klassen hos emil. här är jesper på väg till sjön för nattbad.

var på någon festivalsak i min stad. såg oskar linnros, det var väldigt tråkigt, haha.

lärde känna ett par studenter från borås som skulle läsa kinesiska. hade nollning, drack kopiösa mängder öl och vin. parkhängde och träffade en australiensare.

var hos oliver sista gången. mådde fett dåligt. hehe.

SEPTEMBER:
i och med valrörelsen blev jag mer politiskt aktiv än någonsin. gick med i ung vänster och läste på väldigt mycket. slutade röka.

åkte bil någonstans.




gick omkring bland övergivna stugor i skogen med sara.

köpte nya kängor. väldigt ointressant månad. var så otroligt trött, gick och lade mig vid nio varje dag.

epilogue





hej mina hjärtan. god jul på er allihopa. hoppas ni har haft en asafin dag och att ni fått något som gjort er glada. detta året har jag fått världens bästa julklappar, så måste bara berätta om det. fick två nya moleskines, en parfym som luktar citron och grönt te, for emma, forever ago haha åh bästa. har fått lite annat också, exempelvis pengar till bellan och basse-biljett i april eller när det är. bäst! är så glad. åh. imorgon ska jag träffa sara som varit borta i en evighet (dvs en vecka) och bara fortsätta post-jul-mysa. mmmmm. kram på er.

årsresumé: juni - juli

JUNI:
köpte äntligen ett nytt objektiv.


gick ut grundskolan. satt på gräsmattan och myste med klassen. sara var snygg.

var i barcelona med klassen. har tyvärr bara bilder från bilresan till flygplatsen, och ett par bilder från planet. sedan laddade kameran ur, haha. det mest ovärda 2010, kanske. vi hade det asafint, drack öl, åt baguetter och paj på stranden, kedjerökte, promenerade runt och pratade med spanjorer på tunnelbanan. barcelona är nog en av europas finaste städer.

sedan var jag på bästa festen detta året, har inga bilder därifrån. hånglade jättemycket, dansade jättemycket, mötte morgonen i soffan med en fin kille och kaffe med för mycket mjölk i.


oliver kom hit, sedan åkte vi upp till honom. det var fint, vi drack öl och pussades och badade och sånt.


var på landet med nadja, också en av de finaste sakerna jag gjort det här året. vi rodde omkring, hade det jättemysigt med min lillebror och hans flickvän, drack lättöl från morfar, haha. lyssnade på justin vernon och läste massor.

var hos oliver igen, vi drack världens godaste kaffe någonstans på söder. pussades ännu mer.

JULI:


vi köpte en ny segelbåt och var ute på havet ett par veckor. jag blev totalt förälskad i en ö vid namn järflotta, det var ett naturreservat och hade världens finaste skog.
vi var även i nyköping, västervik och lite varstans. jag läste everything is illuminated, on the road och rant. var allmänt rastlös, längtade hem och saknade alla vänner och oliver.


just det, och så fyllde jag år.

vi hade huset för oss själva, spelade tvspel, rökte under köksfläkten, drack vin, badade.

sara, nadja och jag gjorde världens godaste sallad.
nadja och jag spenderade sista natten i juli på en madrass på min balkong. drack vin, spelade gitarr, hade tända ljus. myste och pratade om viktiga, krångliga saker.

jag var ganska vilsen och ledsen, bävade inför hösten. distraherade mig själv exempelvis med att framkalla lite digitala foton som jag satte upp på väggarna. ångestade väldigt mycket, hade huset för mig själv en vecka eller så. drack kaffe, rökte alldeles för mycket, träffade lite vänner men isolerade mig mest.

årsresumé: januari - maj

under loppet av några dagar kommer jag publicera en årsresumé för tvåtusentio. den kommer vara väldigt lång och väldigt personlig, gör den mest för mig själv eftersom jag hatar att glömma allt fint, och allt blanda ihop ordningen av allting. men ni får ju gärna ta del av den också.

JANUARI:






året började med att jag och sara åkte upp till landet, vår stuga precis vid havet. det var några av de bästa dagarna i hela mitt liv. vi bodde i sängarna i en av stugorna, vi kollade på sex and the city, house, donnie darko och åt bananchips och tryffel. vi gick på promenad och höll på att frysa ihjäl. men det var fint.
utöver det satt jag mycket på fik, läste dostojevskij, träffade frans, mådde ganska dåligt och så, mest kanske pga en person. mer om det senare. jag visade er även bilder ur min moleskine:


FEBRUARI - MARS:
mitt objektiv gick sönder i slutet på januari, så jag har inga bilder från februari. på alla hjärtans dag träffade jag oliver, vi satt i flera timmar på ett fik och pratade om allt vi kom åt. jag hatade 20milsavståndet och alla omständigheter. i mars fick jag låna saras kamera.




såg kent, vilket var det bästa någonsin. jag var på skivmässa, och så gjorde jag en blandcd till tove, hjärtat. var även i norrköping och åt sushi, såg på breakfast at tiffanys. åh, och hittade världens finaste fik med alexander.

APRIL:



läste mer dostojevskij, tragglade mig igenom trainspotting, blev besatt av frukost och att bli jättejättesmal, träffade tove, firade valborg nere vid sjön med henne och sara. vi satt på en brygga och lät alla ljud skölja över oss.

MAJ:


träffade sara mycket, vi gjorde tomatsoppa och pannacotta hela tiden. det blev varmare, vi satt i trädgårn och rökte och åt cashewnötter.


var i stockholm tre gånger, träffade oliver för första gången på väldigt länge. pussades, rökte och var orolig för hjärtat, framtiden. men mådde bra.

(subtle the sum)





de senaste dagarna har jag träffat evelina, alexander och jesper. jag har skrivit brev och som omväxling börjat läsa en bokserie som jag läste i sjuan, åttan. den heter diary of a crush och är typ världens finaste. har även gjort ytterst misslyckad knäck, ätit paj, druckit kaffe, ritat, handlat julklappar och så. på bilderna är evelina samt mina darling boys från klassen.

pathogens




void



lite last year och lite this year. som jag känner mig, ungefär.

himlen brusar



ok jag ser ganska rolig ut, men tänkte att jag ju känner mig lite funny så det passar väl. livet är en röra men jag kisar och ser mellan allt trassel, sorterar ut allt det bra och håller det nära hjärtat. ni vet. har inget särskilt att säga, men har tråkigt. så här har ni en dramatisk bild på sara och en ful bild på mig.

ruby red





promenerade med sara, gick bakom i hennes fotspår för att inte få snö i skorna. vid mitt köksbord hann vi inte dricka upp innan hon skulle åka hem, så vi tog med tekopparna till busshållplatsen och drack mellan tumvanteklädda händer, fnissade. när det är minusgrader blir jag röd om näsan och varm om hjärtat. ps sara tog bilden på mig.

nightly cares.



de senaste dagarna har jag köpt några böcker, en gammal analog canon, ett halsband och en skjorta.






har ritat lite.



dagdrömmer i min minsta moleskine (klicka för att se större).


och lite såhär ser min största moleskine ut; här är en lista på böcker jag har läst och vill läsa.

katalepsi


livet smakar inte hallonpaj just nu, så jag gör knappt något alls, därav bristen på bilder. äter mest lussebullar och julkalenderschoklad, letar varma kläder på myrorna, lyssnar på lump sum, blindsided och re: stacks på repeat för att inte sjunka ihop och vilja dö. hehe. mår inte dåligt men är ganska ledsen. hursomhelst har jag köpt batterier till min kära minolta, så kan ju försöka använda den litegrann iallafall. hur mår ni allihopa, mina små hjärtan? tar vintern kål på er också? tusenpussar.

departure.






de senaste dagarna har jag fikat nio gånger, träffat fransan, fått en puss i pannan av alexander, spelat geni med emma, fredrik och petter, köpt jordgubbsyoghurt, läst herta müller, lagat en tröja, bytt frisyr till sidbena, nästan-bestämt mig för en sorts pottfrisyr, gått på feministiskt musikcafé på elsas, haft idétorka och värmt havrekudde pga extrem, dödlig mensvärk.