i just want something to be certain


helgen har varit lugn och fin. spelade final fantasy med august på fredagen, åt glass med björnbär och somnade i soffan. på lördagen hade jag och sara lägenheten för oss själva. vi gjorde en äcklig cheesecake och låg på en madrass på balkongen och pratade till klockan tre.

den senaste tiden har jag funderat på vad kär innebär. kom fram till att jag varit kär, för jag saknade honom medan vi sov. vad tror ni om kärlek?

idlekorthårig sara och kortedala från timgatanbalkongen. jag läser erlend loe, äter pasta med spenatsås och lyssnar på kent. längtar efter sommaren och efter regn (så att jag kan använda mitt nya genomskinliga paraply och känna mig som charlotte i lost in translation). är rastlös och väntar på något. att skejtaren med flickvän ska bli förtjust i mig, kanske. hum.

glimpses


spenderade helgen på timgatan med världens raraste som bjöd på avokadomacka och trocadero och öl. vi pratade om karlar och hjärtan och hur snygg lena nyman var. och så mailade vi en irene som skrivit till kp '65 och sökt brevvänner. träffade även jonathan; vi satt och tittade ut över göteborg.

ska framkalla en rulle snart, så ska ni få se lite riktiga bilder istället.

cocoon


är sämst i världen på att somna. så istället dricker jag oboy och ser på ännu mer sex and the city. eftersom detta är i princip det enda jag gjort den senaste veckan, är det tur att jag ska ut på nya äventyr imorgon. kommer förhoppningsvis tillbaka med massa bilder; har även med mig min fina lilla analoga canon!


tills dess: här är några mysbilder från mitt sovrum!

bittersweetheart


känner såhär ungefär. kollar på sex and the city och äter glass i sängen mest hela tiden. i helgen ska jag till göteborg och träffa jättefina människor, så det känns iallafall väldigt bra i hjärtat. detta, plus att jag har sovmorgon i ungefär en vecka nu. kan dricka morgonkaffet i lugn och ro!!!! bästa

okhjärtat


dricker äppelte ur kaffekoppen som tydligen även kan användas som tekopp. köpte cerulean med baths och snodde med mig jane eyre från skolans pocketbibliotek. åh, och så fick jag to kill a mockingbird av frans i julklapp. av mig fick han en samling kafka-noveller. lite fånigt men fint.

we used to think the freeway sounded like a river


har huvudvärk pengaångest kalla fötter och ett nytt halsband med en örn på. lillebror sade att jag ju bara får ha halsband med svalor på. är lite skraj och lite nervös men mest längtar jag. äter marmeladmackor från min blommiga bricka och dricker äppelte. lite förkyld.

en introduktion

hejsan, alla små hjärtan (vet att ni inte är det allihopa - små, alltså - men jag tycker om att tänka på er på det viset ändå). det här är jag. skriver inte så mycket om vem jag är här, tror jag. men i och med att det är nytt år och att hela jag känns ganska ny, tycker jag det är passande med en liten introduktion. och för att ni är ganska många nya också.

jag heter alice margareta elisabeth. ni kan kalla mig pinglan, snuttis, gullan, raring, baby eller bara alice. jag tycker först och främst om musik. sedan rita måla skissa etc etc, pussas, sjunga, öl, händer (väldigt, väldigt mycket), gosa, helgstubb, vinter, kaffe. åhh och läsa. läser jättemycket. ogillar orättvisa, missförstånd, oärlighet kanske mest. är socialist och feminist, medlem i ung vänster. och så är jag vegetarian. hundrasextio cm lång - dvs jättekort. önskar att jag hade en kattunge, att jag var modigare och att jag tillhörde mig själv mer. ni vet. att jag var min egen.

undrar ni något någon gång är det bara att fråga. jag är rätt snäll. tusenpussar. åh, och välkomna hit.

shelter

imorse när jag vaknade hos saris hade jag bästa morgonkänslan. det var för varmt, jag var asatrött och lite sjuk. men så var ljuset jättefint, jag mådde bara bra och så har sara världens mjukaste täcke.

we only have what we remember:
vill visa er två saker! först en jättejättefin låt av min duktiga vän jonathan. gå och beundra den! sedan ett fotoprojekt där en jätteduktig fotograf som bor på island vill bringa uppmärksamhet till okända fotografer. och jag blev tillfrågad att vara med! så roligt. läs intervjun här.